Wegwerphandschoenen – een beter alternatief dan het gebruik van andere vormen van huishoudelijke veiligheidskleding

Wegwerphandschoenen

Clean Product Wegwerphandschoenen zijn een van die producten die veel op de markt worden gebracht, maar die zelden worden besproken bij het kopen ervan. Wegwerphandschoenen voor eenmalig gebruik zijn er in een reeks verschillende materialen en vormen en hebben elk een verschillende mate van comfort, bescherming en levensduur. Als u op zoek bent naar een nieuw paar handschoenen, heeft de volgende gids deze belangrijke overwegingen bij het winkelen opgesomd, zodat u de juiste wegwerphandschoenen voor u kunt vinden. Of je nu leer, katoen of synthetische materialen nodig hebt, het type handschoen wordt bepaald door het niveau van persoonlijke hygiëne dat je wilt beoefenen.

Laten we eens kijken naar de verschillende opties en de voor- en nadelen van elk.

Handschoenen van synthetische latex zijn gemaakt van rubberbomen die zijn gekweekt met speciale meststoffen om ze bestand te maken tegen een breed scala aan agressieve chemicaliën. Ze zijn de laatste tijd een populaire keuze geworden als een manier om de blootstelling aan mogelijk schadelijke chemicaliën te verminderen zonder in te boeten aan comfort of bescherming. Omdat synthetische stoffen meestal langer meegaan dan natuurlijke latex, worden ze vaak gebruikt in medische omgevingen. Latexhandschoenen kunnen ook worden gebruikt voor handbescherming op plaatsen waar dit nodig is. Latexallergieën worden misschien niet volledig begrepen, maar veel artsen zijn van mening dat latexhandschoenen op zijn minst enige bescherming bieden tegen allergische reacties.

Poedervrije handschoenen zijn bijna volledig latexvrij, maar de latex is behandeld met een poeder dat huisstofmijt vermindert en de handschoen comfortabeler maakt om te dragen. Bovendien zijn poedervrije handschoenen misschien moeilijker in te schuimen, maar veel mensen vinden dat dit een acceptabele afweging is voor verlichting van allergieën. Een poedervrije handschoen is een goede keuze voor mensen die de blootstelling aan chemicaliën willen verminderen en toch een goede handhygiëne willen behouden. Helaas hebben poedervrije handschoenen niet de flexibiliteit van wegwerphandschoenen en wordt hun levensduur beperkt door de hoeveelheid chemicaliën die uit de handschoen moet worden verwijderd.

Wegwerphandschoenen van verschillende materialen hebben verschillende doeleinden. De meest voorkomende beschikbare optie is de nitril wegwerphandschoen. Nitril is een synthetisch latexpolymeer dat lijkt op het soort dat in rubberen handschoenen wordt aangetroffen. Het is volkomen veilig voor gebruik in voedselverwerking en heeft het voordeel van schimmelresistentie en niet-markerend vermogen. Net als andere kunststoffen zijn de nadelen van het gebruik van nitrilhandschoenen een kortere levensduur en een grotere gevoeligheid voor bacteriën en huidirritaties.

Katoenen handschoenen zijn een andere populaire keuze voor het bereiden en schoonmaken van voedsel.

Dit soort wegwerphandschoenen is gemaakt van een synthetisch katoen dat geen kleurstof of patroon op het oppervlak heeft. Er zijn echter een paar nadelen aan het gebruik van katoenen handschoenen. Omdat katoen meer absorberend is dan latex, kan het meer olie opnemen en zal het een vettig residu achterlaten op de handen waardoor ze onaangenaam smaken. De meeste patiënten geven echter de voorkeur aan het gevoel van gepoederde handschoenen boven katoen.

Wegwerphandschoenen bieden bepaalde voordelen ten opzichte van andere soorten huishoudhandschoenen. Ze helpen bijvoorbeeld de handhygiëne te verbeteren wanneer rauw voedsel uit de keuken wordt gehaald of thuis drankjes wordt bereid. Voedselbereidingstaken waarbij direct contact met voedsel betrokken is, worden ook gemakkelijker gemaakt met wegwerphandschoenen. Bovendien verminderen ze de verspreiding van door voedsel overgedragen ziekten door het aantal ziektekiemen dat in contact komt met de huid te verminderen. Tot slot, als u goed bezig bent met het verwijderen van voedselresten van de borden of het aanrecht, is het gebruik van wegwerphandschoenen zeker de investering waard.

Lees meer op deze webpagina: Clean Product