Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Het is een innovatieve manier om alles wat er in je leven gebeurt vast te leggen, van de kleinste actie tot de grootste gebeurtenis. Het Bullet Journal is een schrijfsysteem dat u helpt om essentiƫle informatie vast te leggen die vaak wordt weggelaten uit onze dagelijkse geschreven verslagen. Je dagboek fungeert als een levend, ademend document waarin alles wordt vastgelegd wat er in je leven gebeurt, van het alledaagse tot het buitengewone. In dit artikel geef ik je enkele tips om je eigen dagboek te beginnen.

Wat is een bulletjournal?

Het eerste dat je moet doen om met een bullet journal aan de slag te gaan, is een planner aanschaffen. Dit soort planners zijn tegenwoordig bijna overal te vinden en er zijn ook veel keuzes. U moet een dagboek kiezen met basisfuncties zoals vastgelegde datums, bladen voor het bijhouden van afspraken en een kalender. Dit soort planners zijn geweldig omdat ze je de mogelijkheid geven om eenvoudig je invoer in te voeren wanneer ze zich voordoen en ze hebben ook de mogelijkheid om te worden verborgen, zodat alleen jij en je vrienden en familie er toegang toe hebben.

Bullet journaling gaat niet alleen over het schrijven in een spiraalvormig notitieboekje waardoor je eruitziet als een hersenchirurg. Hoewel dat een rode draad is, is bullet journaling eigenlijk een methode om je gedachten, je emoties, je herinneringen en je gevoelens te ordenen, zodat je een duidelijk pad hebt om te volgen in je leven. Het vergt werk en planning, maar het is echt een geweldige manier om je leven te managen en te organiseren en om er echt voor te zorgen dat je in harmonie leeft met jezelf en met anderen. Ik hoop dat je door het lezen van dit artikel een beter begrip krijgt van wat een bullet journal is en hoe het jou en de mensen die met jou in contact komen ten goede kan komen.

Meer informatie op: http://mylovelynotebook.nl/