Mijn huis verkopen via een makelaar – 2 stappen die u nooit zou moeten nemen

Mijn huis verkopen via een makelaar – 2 stappen die u nooit zou moeten nemen

Als u wilt beslissen of u uw huis al dan niet via een makelaar wilt verkopen, moet u goed naar uzelf kijken. Hoewel het waar is dat in sommige gevallen de kosten van het inschakelen van een makelaar in onroerend goed lager kunnen zijn dan wanneer u het huis alleen zou kopen, zijn er vele andere momenten waarop de makelaar u uiteindelijk meer zal kosten. In dit artikel gaan we bekijken waarom u altijd offertes van verschillende agenten moet krijgen voordat u besluit welke service u wilt gebruiken. We gaan ook kijken naar enkele van de voordelen die u kunt verwachten door een makelaar in te schakelen voor het hele verkoop- en koopproces.

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Ten eerste, als het gaat om het verkopen van een huis via een makelaar, moet u ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk offertes ontvangt makelaar Den Haag. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat u naar verschillende agenten belt en erachter komt wat zij hun klanten in rekening brengen. U moet er ook voor zorgen dat u de commissies bekijkt die in rekening worden gebracht. De meeste makelaars rekenen één procent van de totale verkoopprijs van het onroerend goed. Om een nauwkeurig cijfer te krijgen, moet u ervoor zorgen dat u contact opneemt met de agent waarin u geïnteresseerd bent en hen om de exacte cijfers vraagt. De reden hiervoor is dat de onroerendgoedmarkt er niet een is waar u de makelaar simpelweg kunt "vertrouwen" om u een prijsopgave te geven zonder te weten hoeveel hij u precies in rekening zal brengen.

Ten tweede, als het gaat om het inschakelen van een makelaar, moet u ervoor zorgen dat u iets op schrift heeft. U moet ervoor zorgen dat u alle informatie opschrijft die u van de agent hebt ontvangen en dat u vervolgens bijhoudt wanneer het papierwerk naar u is teruggestuurd. In veel gevallen kan dit zo simpel zijn als een brief. Er is echt niets frustrerender dan een makelaar te hebben die uw plannen om uw huis te verkopen volledig heeft verpest. Dit zijn twee zeer belangrijke stappen die bij de verkoop van een huis nooit over het hoofd mogen worden gezien.

Meer weten? Klik dan hier: https://mijnverkoopmakelaar.nl/