Italiaanse pasta – het draait allemaal om smaken

Italiaanse pasta

Waarschijnlijk een van de beste Italiaanse pasta’s die je op de markt kunt vinden, is Spaghetti.

Oorspronkelijk afkomstig uit Italië, staat de naam voor Spaghetti, die vroeger Vermicelli-noedels heette. Tegenwoordig wordt de naam spaghetti niet vaak gebruikt, behalve in het geval van een Italiaanse keuken. Spaghetti is het eerste type noedels dat Italianen gebruikten, te beginnen in de 13e eeuw. Uiteindelijk werd het bekend als piment, maar ook als een heerlijke manier om gehaktballen te koken.

De beste Italiaanse pasta wordt met de hand gemaakt in kleine batches en wordt vaak met een droge korst of geëxtrudeerd, zodat het tijdens het koken niet sterk uitzet. Het eindproduct is extreem elastisch en flexibel en springt bij het snijden snel weer in vorm. Deze kwaliteit is een van de redenen waarom het spaghettimonster nog steeds een van de meest populaire gerechten in Italië is.

Een ander populair Italiaans ingrediënt voor het maken van pasta is de Penne. Een Penne is een ronde pasta waaraan meestal een saus wordt toegevoegd. De meest voorkomende ingrediënten zijn tomatensaus, champignons, uien, kruiden en knoflook. De meest bekende soort Penne is de “Penne di Monti”, oftewel de kleine, lange omelet die uit de stad Florence komt. Het woord voor Penne in het Italiaans is “penna” en het komt van het Franse woord “penne”, wat brood betekent.

Een andere bekende Italiaanse pastacreatie is de Al Dente.

Deze gerijpte kaas uit San Francisco, ook bekend als de “goede oude” kaas, komt uit de regio Piemonte in Italië en is algemeen verkrijgbaar bij Italiaanse voedingswinkels. De textuur is vergelijkbaar met die van cheddar. De lange, vezelige smaak is rijk aan wijn en Parmezaanse kaas. Al dente is eigenlijk een gerecht waar zowel de beginnende als de doorgewinterde pastaliefhebber van kan genieten!

Spaghetti is er in alle soorten en maten, maar het is het klassieke genot waar Italiaanse pastaliefhebbers van houden! Typisch worden de pastastrengen met een vork in hapklare stukjes gesneden voordat ze in de vorm van “pasta’s” worden gevormd. Ze kunnen worden omgevouwen en gevuld met gekruide broodkruimels, of gewoon worden geserveerd. Er zijn ook verschillende smaken en soorten saus die aan een spaghettigerecht kunnen worden toegevoegd, maar de twee meest voorkomende zijn tomaat of olijfolie.

Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat Italiaanse pasta betekent dat het met veel saus op het bord moet belanden. Dit is zeker niet het geval, aangezien de Italiaanse keuken een prachtig assortiment sauzen laat zien die aan het einde aan het gerecht kunnen worden toegevoegd, zoals zoveel van de wereldkeuken! Je kunt spaghetti koken in een bouillon (sophire of witte wijn), met knoflook, of met alleen citroensap of azijn. Bedenk dat wanneer u uw favoriete pastagerecht kookt, er niet zoiets bestaat als een “perfect” recept; zolang de ingrediënten en je creativiteit de tand des tijds kunnen doorstaan, zal je eindresultaat heerlijk zijn!

Klik om meer te lezen: novusventus.shop